Ола Флоене ще бъде навигатор на Андреас Микелсен през сезон 2021

Ola Floene
Снимка: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Андреас Микелсен е напът да стартира една доста анбициозна програма в европейския рали шампионат и WRC2.

Неговата цел е да бъде най-бързия пилот с Rally2 автомобил, като затова той ще кара Skoda Fabia Rally2 Evo поддържана от българските механици на TOK Sport.

Заедно с новината за новите планове на норвежеца дойде и тази с раздялата му с Андерс Яегер с когото си партнираха през последните няколко години.

Днес стана ясно, че на дясната седалка до Микелсен ще седне неговия дългогодишен навигатор и приятел Ола Флоене, с който стартира своята рали кариера през 2006-та година. Двамата взеха титлата в IRC, както и бяха част от отбора на Volkswagen Motorsport в световния рали шампионат.

Двамата се разделиха през 2016-та година, като след дълга пауза отново се събраха през 2020-та за да участват в ERC рали „Унгария“.

Със своите 51 години и над 300 старта в международни надпревари Ола Флоене е един от най-опитните навигатори на света стартирайки своята кариера в световния рали шампионат през 1995-та година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]