Ойт Танак спечели генералната репетиция преди рали Естония рали Louna Eesti

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя взеха победата в рали Louna Eesti, състезание което изпълни ролята на генерална репетиция преди рестарта на световния рали шампионат. Кале Рованпера и Яне Халтунен завършиха на впечатляващата втора позиция пред Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия.

Танак започна състезанието записвайки две поредни етапи победи пред триото на Тойота водено от Кале Рованпера. Тиери Ньовил се намираше на пета позиция пред Есапека Лапи, който стартира с частно подготвеното шаси на Fiesta WRC от JanProto Racing.

Световния шампион за 2019-та продължи с високото си темпо и при следващите два специални етапа записвайки поредната порция етапни победи. Само и единствено Рованпера се намираше достатъчно близко (7,5 секунди) за да пристесни лидера, докато Себастиен Ожие и Елфин Еванс започваха да изостават доста сериозно. В четвъртия етап Ожие успя да прескочи Еванс позиционирайки се на третата позиция, докато Ньовил продължаваше да е пети.

Една доста тежка катастрофа за Елфин Еванс и Скот Мартин на рали "Lõuna-Eest". Лидер в ралито е Ойт Танак пред Кале Рованпера 📸ewrc.cz

Публикувахте от BG Rally HD в Неделя, 23 август 2020 г.

Първият етап от следобедните минавания SS Kundja бе маркиран от изключително тежък инцидент с участието на Елфин Еванс и Скот Мартин, които за щастие са невредими. До края на деня и на състезанието Танак бе недостижим, като Рованпера успя да вземе само една единствена етапна победа. Разликата между двамата след края на ралито е от 13,7 секунди в полза на естонеца, докато Ожие завърши с изоставане от 29 секунди спрямо победителя.

Есапека Лапи завършва на четвърта позиция пред наказаният с минута и половина Тиери Ньовил.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]