Ойт Танак най-бърз в шейкдауна на Арктик Рали Финландия

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя са най-бързия екипа след края на днешния шейкдаун от „Арктик Рали Финландия“. Естонското дуо записа своето най-добро време при третото си минаване стопирайки часовника на 2:35.4 минути.

С второто най-добро време са Тиери Ньовил/Мартейн Видаеге, които преминаха през 5,6 километровия шейкдаун с топ време от 2:36.1 минути при третото си минавание. Второто минаване за екипажа обаче, не премина никак гладко, след като белгийците трябваше да изкопаят своя i20 WRC от снега след излизане от пътя. Това им коства цели 20 минути, като за тяхно щастие това се случва в шейкдауна.

Такамото Катцута и Даниел Барит са третия най-бърз екипаж записвайки най-добро време от 2:39.8 минути.

Още няколко екипажа имаха излизания от пътя, като на голяма част от тях им се наложи да изкопават колите си от снега. Имайки в предвид, че шейкдауна е с доста по-широко трасе спрямо предстоящите два специални етапа, то очакванията за големи и драматични обрати в класирането са доста вероятни.

Пиер-Люс Лубе и Крейг Брийн затварят челната петица в топ времената, като така само единствено Катцута успява да запише време сред първите пет от пилотите на Toyota.

Кале Рованпера е с шесто най-добро време, като си поделя позицията с дебютанта зад волана на WRC автомобил Оливър Солберг. Гас Грийнсмит, Себастиен Ожие и Теемо Сунинен затварят челната десетка, докато Андреас Микелсен бе най-бързия пилот зад волана на Rally2 aвтомобил записвайки 11-тото най-добор време в днешния шейкдаун.

Същинската част от „Арктик Рали Финландия“ стартира още днес от 15:08ч. с най-дългия етап от ралито 31,05 километровия Sarriojarvi. По-късно от 18:38 ч. стартира и второто минаване през този етап, който ще се кара на фарове.

Телевизия Max Sport 1 ще излъчат на живо втория етап днес, а първия ще го излъчат на запис от 17:30 ч., час преди старта на SS2.Пълна информация за ралито, неговия часови график и програма за излъчване на живо в България можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]