Ойт Танак води след сутрешните петъчни минавания от рали Аржентина

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя са лидерите след днешните сутрешни минавания, като Андреас Микелсен и Андрес Яегер им дишат зад врата с изоставане от едва 0.8 секунди.

Денят за Танак не започна никак добре, след като естонеца удари камък още в първия етап, като след удара се завъртя. Това донесе на пилота на Тойота леки щети по хидравликата на неговия Ярис WRC. Това го изпрати на девета позиция.

Въпреки проблемите с управлението Танак записа две последователни етапни победи изкачвайки се главоломно към челото. Така до обедния пилота на Тойота излезе в челото пред Андреас Микелсен, който в SS3 бе лидер, но за малко.

Световните шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия водиха в класирането след първия етап за деня, възползвайки се максимално от благоприятните за тях условия.  В остатъка от етапите обаче екипажа на М-Спорт понесе яростта на чистещият ефект изпадайки на четвърта позиция в генералното зад Крис Мийк и Пол Найджъл на 1.4 секунди от тях.

Победителя от шейкдауна Яри-Мати Латвала се намираше на трета позиция след SS2, като в SS3 в сплитовете се даваше да разбере че, финландеца е в атака. За съжаление обаче, той удари камък счупвайки окачването на своя Ярис WRC.

Тиери Ньовил и Дани Сордо са пети и шести, като не са много далеч от лидерите. Крейг Брийн, Есапека Лапи, Елфин Еванс и Тимо Сунинен затварят челото.

В WRC2 Понтус Тидеман е лидер с 22.5 секунден аванс спрямо младата надежда Кале Ровампера. Трети е Гъс Грийнсмит на 22.6 секунди от Ровампера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]