Ожие: Ще продължа с М-Спорт и през 2018 ако от Форд ни подкрепят

Преди няколко дни Себастиен Ожие заяви, че ще остане в отборът на Малкълм Уилсън през сезон 2018, ако от Форд подкрепят програмата на М-Спорт.

Ожие се присъедини към М-Спорт, след като Фолксваген решиха изненадващо да излязат от световният рали шампионат в зимната пауза през миналата година.

По настоящем французина води в класирането с аванс от 18 точки пред Тиери Ньовил.

„Вече мисля за следващият сезон и не е тайна, че искам да се състезавам при добри условия – заявява Ожие, който през този сезон записа едва две победи. – Не казвам, че настоящите ми условия не са добри. Но знам, че в дългосрочен план от М-Спорт няма да могат да се борят чисто финансово със заводските тимове.

„В същото време, аз харесвам стабилността и с удоволствие бих останал ако от Форд най-накрая се съгласят да ни подкрепят. Ако от Форд се завърнат най-вероятно ще остана.

„Трябва да бъде уточнено по какъв начин и при какви условия ще могат да вземат участие, но ако все пак се съгласят ще трябва да направим доста промени. Това би било моят приоритет за следващият сезон, но в крайна сметка аз започнах и разговорите за други такива, но при друг отбор. През тази година просто не мога да чакам всичко да се реши в последният момент.“

Малкълм Уилсън желае повече от всичко да запази линията си от пилоти, особено след като От Танак записа своята първа победа през миналата седмица на рали „Сардиния“. Въпреки това шефът на М-Спорт признава, че би било трудно да задържат Ожие без по-сериозно финансиране.

„Не се бъркайте, нашата цел е да запазим това с което разполагате и през следващият сезон – обяснява Уилсън. – Мога да разбера от къде идва Себастиен и защо дава всичко от себе си за да постигне своите цели.

„Възможностите да запазим Себ идват от две посоки:  чрез намиране на сериозен частен спонсор или да бъдем подкрепени от Форд. Без нито една от тези две опции няма шанс да задържим Ожие през следващият сезон. През тази година сме заложили много за да се случат нещата.

„Ние осъзнаваме и сме благодарни за техническата подкрепа на Форд през годините, но няма как да си позволим чисто финансово да разполагаме със Себ.“

От Английското издание Аутоспорт са решили да разнищят темата още повече и са се свързали за коментар директно с Дейв Перикат, директорът на „Форд Перформънс“.

„Хората не осъзнават всъщност, колко сме въвлечени вече в дейностите на М-Спорт. – коментира Перикат, който посети отборът на рали „Монте Карло“ в началото на сезона. – Те са наши партньори от много време, помогнахме им да разработят новата кола и също така им помагаме малко технически. Ние не коментираме финансовата ситуация в момента. Нека се насладим на това, което правим както трябва. Ние смятаме, че разполагаме с план за този сезон, като ще се опитаме да се пробваме след този сезон.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]