Ожие: Трудно е да се знае, какво да се очаква от най-новото рали в календара

sebastien-ogier-себастиен-ожие

През този уикенд дългоочакваното рали „Централна Европа“ ще получи своя шанс да предизвика екипажите от WRC. Асфалтовата надпресара ще бъде съставена от 18 специални етапа разположени на териториите на Чехия, Германия и Австрия. Град Пасау в Германия ще бъде разположен сервизният парк и щабът.

Концепцията едно състезание да се разпространява през цели три страни е изключително предизвикателна и от състезателна гледна точка. Вероятността за изключително променливи условия също е доста голяма.

Себастиен Ожие, който заедно с екипа на Toyota Gazoo Racing наскоро проведоха тестове в Чехия с цел да се подготвят за състезанието. Според французина бързото адаптиране ще бъде от ключова важност.

„Разполагахме с добро трасе за подготовка, много тясно и колата се усещаше добре – коментира Ожие, който ще стартира пети по етапите в петък. – Ако условията са сухи определено ще може да се борим за първата позиция, но ако условията са усложнени ще бъде много трудно да се справим с нашата стартова позиция.

„Състезанието е изцяло ново и записките ще са също нови, което само по себе си е много трудна задача. Адаптирането ще бъде много важно. Винаги се вълнувам от подобен тип предизвикателства.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]