Ожие тества Yaris WRC

yaris3

Без грам почивка след рали „Австралия“ Себастиен Ожие се захвана за работа още вчера. Французинът вече разполага с няколко доста примамливи предложения, сред които е и това на Томи Макинен да кара за Toyota.

Според няколко испански източници, Ожие вече е тествал Yaris WRC в района на Тарагона, Каталуня (виж видео). Японците са осигурили на бившия пилот на Фолксваген две трасета – едно макадамово и едно на асфалт. С логистиката се е занимавал лично Томи Макинен, който е избрал асфалтовото трасе в покрайнините на Поблет, а следобед екипът се е преместил в Белпрат за макадамовия тест.

Първите впечатление на Ожие относно Yaris WRC са били сравнително добри, като той е обяснил на екипа, че колата има нужда от още работа по окачването. Все пак 4-кратният световен шампион е заявил, че новата рали кола на Toyota има голям потенциал за развитие.

Според различни източници, Макинен е предложил десет милиона евро на Ожие за да кара за Toyota Gazoo Racing.

През тази седмица Ожие ще тества и колата на М-Спорт за сезон 2017. Британците са отборът, който се смята за фаворит за привлече французина, но изборът на Ожие ще зависи от това, колко са добри автомобилите на различните екипи.

Все още обаче не се знае дали от Ситроен ще да дадат на бившия си пилот да седне зад волана на новия C3 WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]