Ожие с четвърта титла в Испания

p-20161016-00698_news

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия записаха своята четвърта световна титла на рали „Испания“.

Ожие се превърна в четвъртият пилот в историята на WRC достигал това постижение, след като успя да се пребори с Дани Сордо за победата на едно от най-трудните състезания в календара.

В краят на надпреварата Себастиан Ожие победи с аванс от 15.6 секунди пред Дани Сордо, докато Тиери Ньовил завърши на трета позиция с пасив от 59.4 секунди.

Дани Сордо поведе в началото на надпреварата в едни изключително тежки условия по макадамовите трасета около Салоу. В събота състезанието премина на асфалт и Ожие си каза тежката дума до самият финал.

„Невероятно е да спечелиш шампионата две състезания преди краят на сезона – заяви Ожие. Заедно с Жулиен се забавлявахме изключително много през този уикенд. Чувството да сме сред списъка на едни от най-големите имена в спорта с четири световни титли е невероятно.“

p-20161016-00695_news

За съжаление Дани Сордо се оплакваше от доста сериозно недозавиване, когато състезанието се премести на асфлат. Въпреки това испанецът успя да запише второ поредно второ място в последните три кръга.

Тиери Ньовил успя да се изкачи на втора позиция в шампионата пред Андреас Микелсен, след като се качи на стълбичката тук. Белгиецът също се оплакваше от проблеми с упавлението, но успя да затвърди трета-та позиция след инцидентът на Андреас Микелсен.

Хейдън Падън завърши един доста силен уикенд на четвърта позиция с пасив от 12.8 секунди зад Ньовил. Кивито имаше проблеми с мощността в началото на надпреварата. Мадс Остберг записа най-добрият си резултат от месец април завършвайки на пета позиция. Норвежецът наследи позицията на Крис Мийк, който за съжаление не успя да стигне до финала след повреда в двигателя на неговият DS3 WRC.

p-20161015-01606_news

От Танак затваря челната шестица пред Кевин Абринг, който от своя страна записва най-доброто си представяне във WRC до момента.

Победителят във WRC2 Ян Копецки е на осма позиция следван от Понтус Тидеман и Крейг Брийн.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]