Ожие с триумф в Уелс

ap-1q14rggfh2111_sebastien_ogier

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия взеха победата в рали „Великобритания“. Френското дуо бе безапелационно още от самото начало на надпреварата, въпреки сравнително лошите условия.

„Тази победа е невероятна – заяви Себастиан Ожие. – Много съм доволен че, успяхме да подсигурим титлата при производителите за нашият отбор. Да запазим лидерската позиция бе доста трудна задача в тези екстремно хлъзгави условия.

„От Танак ни натисна доста здраво и трябваше да караме на ръба през целият уикенд. Гледайки нашата история се радвам че, избрах да карам за Фолкваген.“

На втора позиция и с пасив от 10.2 секунди завърши екипажът на От Танак и Райго Молдер. Екипажът на DMACK успя да стопи своята 33 секундна разлика от събота, като днес имаха пълен шанс да вземат победата в последният момент.

На трета позиция и вече на втора в шампионата при пилотите завърши Тиери Ньовил. Белгиецът завърши надпреварата с пасив от 1:25.2 минути от лидерите и с актив от 19.5 секунди пред Хейдън Падън въпреки пропускането на един от разклоните.

Кивито от своя страна най-накрая успя да намери правилните настройки на окачването, но днес вече бе късно за по-сериозна атака.

Крис Мийк, който записа последната надпревара в кариерата на Citroen DS3 WRC завърше на пета позиция пред Дани Сордо. Яри-Мати Латвала успя да се възстанови от проблемите си в първият ден и завърши на седма позиция задминавайки Мадс Остберг.

Стефан Лефевр завърши на девета позиция представяйки се изключително добре имайки в предвид инцидентът му в Германия. Челната десетка се затваря от Ерик Камили.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]