Ожие с топ време на шейкдауна в Африка

Снимка: Toyota Gazoo Racing

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия записаха най-доброто време в днешния първи от 19 години насам шейкдаун на рали „Сафари“. Френското дуо премина през 5,4 километровата отсечка за 3:42.6 минути при четвъртото си излизане по трасето.

Зад него с едва 0,1 секунди по-бавно време е неговия съотборник Елфин Еванс, докато третото най-добро време бе записано от Тиери Ньовил.

„Това е огромно предизвикателство и сме убедени, че ни предстои един тежък уикенд – разяснява Ожие. – Най-голямото предизвикателство за мен е намирането на правилния ритъм.

„Опознаването премина добре, шейкдауна бе доста показателен на това което ни предстои, което ни даде допълнителна възможност да тестваме нашите настройки. Чувствам се готов, но наистина ли сме готови за това рали? Не съм сигурен!“

Дани Сордо подобряваше своето време с всяко едно минаване, като испанеца записа четвъртото най-добро време с изоставане от 0,8 секунди зад Ньовил. Такамото Катцута и Гас Грийсмит затварят челанта шестица.

Рали „Сафари“ не започна по добър начин за Оливър Солберг, който удари пън на 3,1 километра от старта и не успя да завърши подготвката си за предстоящия уикенд. За щастие щетите са минимални и екипът от механици на Hyundai Motorsport ще могат да поправят неговия i20 WRC за старта утре.

Проблеми имаше и Лоренцо Бертели, който бе принуден да спре поради теч в радиатора на неговата Fiesta WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2885 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]