Ожие с победа в два от трите специални етапа в първия ден от рали „Мексико“

Rally Mexico 2016

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия взеха два от трите супер специални етапа веднага след откриването на рали „Мексико“. Въпреки това по традиция в първия етап по улиците на Гуанахуато, най-бърз бе Тиери Ньовил следван от Лоренцо Бертели. Така Ожие и Инграсия водят с 1.7 секунди пред Ньовил и Жилсул в края на първия ден.

P-20160304-00005_News

Capture„Не е кой знае каква разлика, но е по-добре от нищо“, заяви Себастиан Ожие на финиша на SS3 Super Special 2. „ Всичко важи, а ние дадохме най-доброто от себе си. Сега очакваме с нетърпение утрешните етапи.“ За пореден път задачата на настоящия световен рали шампион няма да е лека с оглед стартовата му позиция.

Трети на 3.3 секунди са Яри-Мати Латвала/Мика Антила, следвани плътно от Андреас Микелсен/ Андреас Яегер.

Тази вечер екипажите ги очаква изключително тежки етапи, като екшъна започва с втория най-дълъг етапът El Chocolate, със своите 54,21 километра, като ще се кара на два пъти. Освен на макадам екипажите ще карат и 1,41 километра върху асфалт в етапът по улиците на Леон.

Класиране до момента:

Capture

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]