Ожие с наказание в Мексико, М-Спорт обжалват

М-Спорт ще обжалват наказанието на Себастиен Ожие, което буквално отне бонус точките на французина от пауър етапа.

Ожие, който е и победител в ралито, бе наказан с 10 секунди поради ударените шикани, като това го изпрати на седма позиция в класирането за етапа без право на бонус точки.

Ето и какво гласи част от решението на стюардите: „Кола номер 1 не заобиколи елементите на шикана, както е упоменато в пътната книга.“

Ожие потвърди че, от М-Спорт се борят да премахнат това наказание, като според тях то противоречи на член 14.2 от спортния правилник, който е фокусиран върху понятието „определен път“.

„Работим върху това да си обясним случилото се, защото не беше нарочно – коментира Ожие. – Преди етапа, аз бях този който попита за повече яснота върху това ако удари някой шиканите, какво ще се случи. Аз съм винаги първия човек, който се бори за еднакви условия за всички и този въпрос исках да ми бъде разяснен.

„Казах на Жулиен, дали да не предложим на организаторите да напълнят бариерите с вода за да бъдат по-тежки. Сега ми се иска да го бях предложил. Ако бяхме спечелили много време от това, то може да го докажем като покажем данните.

„Според мен това наказание не отговаря на това, което се случи реално.“

Легендарната Мишел Мутон също се съгласява с Ожие. „Като пилот смятам че, това наказание е прекалено голямо“, коментира Мутон.

Разяснение относно шиканите са били потърсени след като Тиери Ньовил е ударил и трите бариери при първото минаване през етапа и не е получил наказание.

Въпреки санкцията Ожие продължава да е лидер в шампионата с аванс от четири точки спрямо Ньовил, след две победи от три кръга.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]