Ожие с грешка, Танак и Тойота опасно близо след ден 2-ри от рали Монте Карло

Себастиан Ожие, рали Монте Карло

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия продължават да са лидерите в рали „Монте Карло“. Една малка грешка от страна на Ожие изигра лоша шега на екипажа, който намали авансът си от 30 секунди до 14.9 спрямо преследвачите От Танак/ Мартин Ярвеоя в края на втори ден от надпреварата.

Ако си пропуснал: Ожие със стабилен аванс след петъчните сутрешни етапи

Екипажа на Тойота започна своята атака в следобедните етапи и успяваше да намаля изоставането си постепенно, докато Себастиен Ожие не се завъртя на изхода на един десен обратен завой забивайки се в канавката. За щастие публиката извади французина, но той изгуби над 40 секунди в опит да се завърне на трасето.

Wrc Rally Monte-Carlo 2018​ Sébastien Ogier​ Mistake @SS7

Wrc Rally Monte-Carlo 2018 Sébastien Ogier „Mistake“ @ SS7

Публикувахте от Flash Motorsport в 26 януари 2018 г.

„Определено денят ни не мина толкова зле, добре е да си на чело в края на деня – коментира Ожие. – Вярно е, че следобедът не бе толкова добър за нас. Изгубихме почти четиридесет секунди поради завъртане, което ни изпрати в канавка.

„Жалко е че, изгубихме толкова голям аванс. Сега ще трябва да се борим директно с От поради малката ни разлика. Трябва още от самото начало да сме в правилната посока и с правилен избор на гуми, защото няма да има право на грешки.“

От Танак определено е човекът с най-много споменаваното име днес. В едва първото си състезание зад волана на Ярис WRC естонецът показа невероятна скорост, която дори успя да притесни Ожие. В етапът след грешката на Ожи, най-добре представящият се пилот на Тойота натисна газта и успя да изкопчи още четири секунди от изоставането си оставяйки всички шансове за битка за победата отворени.

„Чувствам се позитивно настроен след като завършихме този пълен ден на тази позиция – разясни Танак. – Успяхме да напреднем доста днес увеличавайки увереността и скоростта ни с всеки изминат етап. Искам да продължа по същият начин, да продължавам да се уча и разбирам колата и ралито. Няма нужда на натискаме повече, голяма част от конкурентите ни направиха много грешки, затова трябва да сме умни в начинът ни на каране. Ралито няма да се реши ако гоним да правим топ времена.“

Дани Сордо приключи първия пълен ден от рали „Монте Карло“ на трета позиция с един дишащ зад врата му Есапека Лапи, който се намира на едва 10 секунди. Яри-Мати Латвала също е въвлечен в битката за третата позиция, като финландецът изостава със само 0.2 секунди в генералното класиране от Лапи. Това ни обещава един изключително интересен утрешен ден, като отборът на Тойота има реални шансове да качи повече от един автомобил на почетната стълбичка в неделя.

Крис Мийк, Бриян Буфие, Елфин Еванс, Тиери Ньовил, който все още се възстановява от проблемите си, и Крейг Брийн затварят челната десетка.

В WRC2 временният лидер Ерик Камили отпадна и лидера в категорията е Ян Копецки, който има повече от удобен аванс от над осем минути и половина спрямо Жулиум де Мевиус. Трети е Кевин Абринг зад волана на Фиеста R5.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]