Ожие с голяма доза увереност в дните преди испанският старт

4308_spain-night-rbout-2013_661_896x504

Световният шампион за 2013, Себастиан Ожие е изключително уверен, че ще затвърди победата в шампионатът на рали Испания този уикенд.

Французинът трябва да вземе с една точка повече от Яри-Мати Латвала, за да бъде коронясан на испанска земя. Повратната точка за Ожие в тазгодишният шампионат бе  техническите проблеми и дозата лош късмет на рали „Франция”. Тези проблеми бяха добре дошли за Латвала, който спечели своята първа асфалтова надпревара, скъсявайки разстоянието на 27 точки. Оставяйки само два кръга от шампионатът, пилотите могат да вземат максимум от 28 точки от всяко оставащо рали.

4305_SebOgier-Finland-2014_001_896x504„ Имахме доста трудно време в нашето домашно рали Франция. Имаме да си водим доста бележки, така че съм доста мотивирам да се справим добре в Испания. Аз и Жулиен имахме шансът да спечелим шампионатът във Франция но нещата не се случиха по план,” заяви Себастиан Ожие. „Въпреки това съм убеден, че ще завоюваме световната титла в Испания. Миналата година спечелихме това рали и чувството бе страхотно. Сега съм се подготвил доста добре физически.”

Себастиян ще трябва да отваря трасето през първият петъчен макадамов ден, което може да се превърне в предимство за Яри-Мати.

Яри-Мати Латвала: „ Никога не съм попадал в подобна ситуация с оставащи две състезания и да имам шансове за победата в шампионатът. Характеристиката на трасето ми допада, харесвам ралито и имаме добри настройки, което ме кара да съм уверен.”

снимки: wrc.com

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]