Ожие с глоба от 7000 € и предупреждение след пътния инцидент

Себастиен Ожие получи така нареченият suspended band (предупреждение за забрана за участие в следващ кръг) и глоби на сума от 7000 €, след пътният му инцидент по-рано днес на рали „Хърватска“.

Ожие, Жулиен Инграсия и спортният директор на Toyota Gazoo Racing Кай Линдстрьом са давали обяснения на три различни срещи на стюардите, като в трите основната тема е била пътният инцидент с шофьорът на BMW-то.

Според решението на стюардите номер 4 Ожие получава предупреждение за забрана за участие, което ще важи за период от шест месеца. Той също така получава и глоба от 5000 € за това провинение. Причината за тези наказания са за това, че Ожие си е тръгнал от мястото на местопроизшествието, като същевременно за малко да прегази и полицай стоящ пред него.

Ето и какво е вписано в разяснението на това решение на стюардите:

„Г-н Ожие обясни, че след като са излезли от сервизният парк са решили да спрат в стрaни за да проверят нещо по автомобила. След като са тръгнали от светофара са намерили подходящо място в дясно от пътя, като са направили манерва към него. В същото време друг автомобил е преминавал по-бързо в лентата и двамата се удрят. Веднага след инцидента г-н Ожие е спрял за да провери, че няма пострадали и е разменил своите данни за контакт с другият шофьор.

„Когато полицията е дошла на място на инцидента е бил извикан представител на отбора понеже те не са говорили английски за да продължат оформянето на документацията по инцидента и екипажа да продължи. При пристигането на г-н Летинен на място, полицейски служител вече е разговарял по телефона с щабът на ралито. Според г-н Ожие е изглеждало ясно, че екипажът е можело да напусне произшествието и тази информация не е била споделена със стоящия пред автомобила полицейски служител. След като екипажът е предоставил цялата си информация, данни и е имало техен представител на място г-н Ожие е решил, че може да потегли отново.

„г-н Ожие допълни, че е наясно със ситуацията, която не е трябвало да се стече по този начин. г-н Ожие се извинява за това провинение и е обещал да се свърже със шофьора на другия автомобил, както и с полицейският служител, който е стоял пред автомобила за да поднесе своите извинения.

„Стюардите решиха, че такъв пътен инцидент не подлежи на никакви санкции от тяхна страна. Въпреки това поведението на г-н Ожие не може да бъде прието за нормално. Придвижването на автомобила побутвайки полицейският служител в страни е една опасна ситуация създадена от г-н Ожие. Този инцидент е в ущърб на интересите на моторните спортове.“

В допълнение на това Себастиен Ожие получава още една глоба на стойност 2000 € за преминаване на червено след инцидента.

Според решение номер 5 на стюардите пилотът е бил още в шок след инцидента и не се е съобразил с пътната обстановка. Стюардите също така наказват със смъмряне Ярмо Летинен за това, че е нарушил забраната за отдалечаване от сервизният парк на повече от 1 километър от него.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2886 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]