Ожие със страх да не изгуби титлата

Себастиен Ожие признава че, мечтата му за пета поредна титла е била на косъм да се сгромоляса след проблемите му със спирачките в предпоследният съботен етап от рали „Уелс“.

Ожие оцеля през един драматичен съботен ден от уелското рали, в който трябваше да покаже своите способности на механик.

След удар в изключително мъгливият етап Aberhirnant, французина спука предна лява гума и по-късно разбра че, е счупил и спирачният диск на своята Фиеста WRC. За капак на всичко той и Жулиен Инграсия са нямали възможност да се свържат с инженерите от М-Спорт поради липсата на какъвто и да е обхват. Така двамата се захващат да премахнат спирачният диск и да се подготвят за последният етап от деня с едва три спирачни диска.

Снимка от моментът в който Ожие разбира, че всичко може да приключи

„Бяхме по средата на нищото, в мъглата, през нощта и целите в кал. Помислих си, че всичко свърши – признава 33 годишният французин. – Дадох всичко от себе си за да ремонтираме колата, която бе в доста лошо състояние. На предна лява гума и липсваше спирачният диск, накладките, всичко. За много кратко време трябваше да измислим решение или да намерим спирачки, но въпреки това успяхме да преминем през последният етап и стигнахме до сервизният парк.

„Всичко обаче се случи в последният момент. Помислих си, че ще изгубим много време в етапа, но с три спирачки не бе чак толкова зле положението.“

Определено петата поредна титла за французина означава много за него, след като в последният етап от ралито той се разплака.

След изненадващото отказване на Фолксваген в края на 2016, Ожие разполагаше с изключително малко време да сключи сделка и да се подготви за настоящият сезон с частният отбор на М-Спорт.

„Всяка титла означава много за мен и първата е тази която никога няма да забравиш, защото е върхът на кариерата ти. Тя е основната и най-желаната – продължава с коментарът си Ожие. – След това, разбира се, всяка една титла е важна и всеки път когато я постигнеш искаш още. Това е сигурно, че искам още, но настоящата е много специална за мен, защото бе едно ново предизвикателство за мен. Нова кола, нов отбор – всичко се промени буквално за няколко месеца от това на което съм свикнал.

„Трябваше да започнем работа по настоящият сезон много, много късно. Започнахме сезона буквално без грам тестове във Фиеста-та. Знаех, че това ще е трудна задачата да запазя титлата си през този сезон, но успяхме и можем да се гордеем с това.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]