Ожие със стабилен аванс след петъчните сутрешни етапи

Себастиан Ожие рали монте карло

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия успяха да увеличат авансът си в генералното класиране след края на сутрешните минавания.

Френското дуо започна деня си с аванс от 17 секунди спрямо Андреас Микелсен и Андрес Яегер, като веднага след старта на днешния първи етап вече разполагаха с 30 секундна преднина след грешка на Микелсен при преминаването през един от разклоните на SS3 Vitrolles- Oze. Няколко етапа по-късно и за съжаление норвежецът трябваше да отпадне поради повреда в алтернатора на неговия i20 WRC сбогувайки се със своя шанс да се бори за победата тук.

„Добри сутрешни минавания, не мога да съм супер щастлив защото не карах достатъчно добре в последният етап преди сервиза – коментира Ожие представянето си до момента. – Очаквах условията да са доста по-зле и бях прекалено внимателен. Сега трябва да гледаме към небето и да прегледаме времето за следобедните етапи.“

Така на втора позиция зад Ожие се нареди Дани Сордо, който бе доста сериозно притиснат от От Танак след проблемите си с гумите, като до края на днешните сутрешни минавания пилотът на Тойота излезе пред Сордо с аванс от  7.1 секунди.

„Мисля че, като цяло изглежда обещаващо. Добро каране – разясни Танак. –  Знам местата в които мога да се подобря. Виждали сме доста по-трудни условия на това рали, като за сега ще се опитам да подобря темпото си. Много е важно да свикна с колата.“

Есапека Лапи не бе никак доволен от условията и най-вече от изкараната фракция, което го смъкна на четвърта позиция с изоставане от 17.1 секунди от мястото на подиума. Челната петица се затваря от Яри-Мати Латвала, който е на 12.7 секунди от съотборникът си.

Крейг Брийн за съжаление повреди спирачките на своят Ситроен след удар с камък в първият етап за деня, което го изпрати на десета позиция в класирането. Неговият съотборник Крис Мийк успя да прогресира след снощните проблеми задминавайки Бриян Буфия в битката за шестата позиция.

Надеждите на Тиери Ньовил да атакува днес бяха попарени, след като белгиецът спука гума в първият етап. Това го изпрати на девето място зад Елфин Еванс.

„Бедствието започна още от вчера – коментира Ньовил по време на обедният сервиз. – Сега сме отново в топ десет на девета позиция затова че, нищо още не е изгубено. Спукана гума ни върна назад отново тази сутрин, но сме се концентрирали в това да си завърнем няколко позиции. Мисля че, шесто място е възможна цел за нас.“

Очакванията за следобед са да завали дъжд, което ще допринесе за доста трудни условия след като след първото минаване е извадено голямо количество фракция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]