Ожие се цели в четвърта титла на Корсика

Rally Monte Carlo 2015

Себастиан Ожие е на път да се присъедини към ексклузивният клуб на пилотите спечелили четири световни титли, ако разбира се вземе пълен набор от точки при определени обстоятелства на рали „Корсика“ (29 Септември-2 Октомври).

Французинът, който е настоящ световен рали шампион, стартира във френската надпревара с преднина от 59 точки пред съотборникът си Андреас Микелсен.

Ако Ожие спечели в Корсика и вземе максимален брой точки заедно с тези на пауър етапът, той ще запише името си в историята при положение че, Микелсен не спечели повече от три точки а пилотите на Хюндай Хейдън Падън и Тиери Ньовил по-малко от 19 .

Още шест екипажа математически имат шанс да спечелят шампионата, но Ожие и неговият навигатор Жулиен Инграсия няма да се предадат лесно за да запишат имената си редом до тези на Юха Канкунен и Томи Макинен.

Въпреки обстоятелствата Ожие ще трябва да е в най-добрата си форма ако иска да си подсигури титлата. Последните му представяния във Франция не са много обещаващи, след като през 2015 отпадна поради проблеми със скоростната кутия а през 2014 изгуби повече от осем минути поради проблеми с двигателя.

„Корсика е далеч от лесно рали – заяви Ожие. Има доста нови секции и някои от етапите са с нова конфигурация. Харесвам такъв тип промени, които превръщат състезанието в съвсем ново предизвикателство.

„Както бе и в Германия, очаквам състезанието в Корсика да е толкова оспорвано. Моята цел е да караме възможно най-добре и да се борим за победата, въпреки проблемите през изминалите две години.“

Ако Ожие не успее да спечели четвъртата титла в Корсика, битката ще се премести на макадамовите и асфалтови трасета на рали „Каталуния- Испания“ (13-16 Октомври).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]