Ожие се притеснява че, Льоб може да бъде още по-силен в Корсика

Настоящия световен рали шампион Себастиен Ожие призна че, Себастиен Льоб може да е заплаха в битката за победата на рали „Корсика“ през този уикенд.

Пет години след неговото оттегляне от шампионата Себастиен Льоб, се завърна през този сезон с изключително кратка програма започвайки от рали „Мексико“ през миналия месец. В Мексико французина направи уникално представяне повеждайки в надпреварата докато не спука гума в предпоследния ден.

Сред тазгодишните участници на рали „Корсика“ Льоб е най-опитния с цели четири победи. През 2005, именно на рали „Корсика“, Льоб влезе за пореден път в историята на WRC, след като записа най-добри времена в абсолютно всичките 12 специални етапа.

„Ще видим – отговаря Ожие на въпроса, какво може да очаква от сънародникът му. – Мексико не беше никак зле за него, а на асфалт е също много силен. Той е карал в асфалтови ралита и определено ще разполага с ритъм.

„Възможно е в „Корсика“ той да е още по-силен. От наша страна, ние трябва да покажем че, сме подобрили колата понеже през миналата година С3 беше недостижим на асфалт.“

През миналата година Льоб имаше възможността да кара С3 WRC на асфалт, а преди ралито през този уикенд французина прекара ден и половина в тестове и подготовка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]