Ожие: Сезон 2020 е последен за мен във WRC

Днес на страницата на английското издание Autosport бе публикувано интервю със Себастиен Ожие, в което той заявява че, ще приключи своята кариера във WRC след сезон 2020.

Информацията също бива потвърдена от френска медиа, като французина възнамерява да се насочи в разработването на Exreme E сериите (виж по-долу).

„Казвал съм го много пъти – коментира Ожие. – Хората постоянно ме питат, може би не ми вярват. Като цяло никога не съм планирал да продължа след края на следващият сезон, сделката ми със Ситроен е била единствено и само за два сезона.“

Ролята на посланник на Exreme E сериите на Ожие бе обявена през миналият месец. Той ще работи по разработването на автомобила, като не е ясно дали ще вземе участие в изцяло електрическият офроуд шампионат.

„Радвам се че, съм част от това. Харесвам идеята на проекта, който може да се превърне в бъдещ план за мен. За сега обаче е само работа по развиването“, допълни шесткратният световен рали шампион при пилотите.

Какво са Exreme E сериите?

Това са бъдещи серии създадени от Алехандро Агаг, човекът зад изключително успешният формат Формула Е. По първоначални данни това е изцяло електрическо офроуд състезание, доближаващо се доста до рали рейд състезанията. Повече можете да научите от това видео:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]