Ожие пред Еванс след края на шейкдауна в Испания

Себастиен Ожие - Испания
Снимка: Toyota Gazoo Racing

Съперниците в битката за световната титла и съотборници Себастиен Ожие и Елфин Еванс са най-бързите пилоти в днешния шейкдаун от рали „Каталуния“. Двамата записаха своите топ времена при третите си минавания по трасето, като разликата между двамата е от 0,2 секунди в полза на французина.

С третото най-добро време е Тиери Ньовил, които изостава с още 0,2 секунди зад втория пилот на Toyota Gazoo Racing. Дани Сордо записа четвърто най-добро време, като така челната четворка се намира в под 0,6 секунди. От Танак е с пето време докато победителя в рали „Естония“ и рали „Акрополис“ Кале Рованпера е с шесто време на 1,2 секунди от челото. Зад него се намират Адриен Формо и Гас Грийнсмит.

4,31 километровия шейкдаун бе от изключителна важност за екипажите на M-Sport, които не навъртяха нито един тестови километър преди надпреварата.

На девето място в класирането се намира Такамото Катцута, който е пред дебютанта зад волана на WRC автомобил Нил Солас. На последно място от WRC пилотите се намира Оливър Солберг.

Същинската част от рали „Каталуния“ стартира утре от 09:43 ч. българско време. с 20 километровия етап Вилаплана. Повече за състезанието можете да научите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]