Ожие превзе шейкдаунът в Корсика

Себастиен Ожие записа най-добро време в днешният шейкдаун от рали „Корсика“ след три минавания по трасето.

В първите минавания Яри-Мати Латвала и Тиери Ньовил задаваха темпото на 5.4 километровото трасе в близост до сервизният парк в Бастия. Ожие отговори подобаващо във второто си минаване, като при третото успя да подобри времето си с около половин секунда постигайки най-доборото време в шейкдаунът.

„Бях доволен от тестовете ни за състезанието и сега съм доволен от колата и в шейкдаунът- коментира Ожие. – При първото минаване не усещах колата добре, но след малки промени по настройките успях да придобия доста добро чувство зад воланана Fiesta WRC на асфалта.

„Трасетата са същите като миналата година, а това бе едва преди шест месеца. Резултатите от шейкдаунът са доста близки, като очаквам и в ралито да е така.“

Въпреки че Ожие подобри времето си с 0.6 секунди, неговите преследвачи  бяха изключително близки един до друг. Хейдън Падън завърши шейкдаунът на втора позиция следван от Крис Мийк на 0.3 секунди. Ньовил и Латвала записаха идентични най-бързи времена, като след тях се наредиха От Танак, Дани Сордо, Крейг Брийн, Стефан Лефевр и Елфин Еванс.

Състезанието започва в петък от 9:22 ч. с етапът Pietrosella-Albitreccia 1 (31,20 km).