Ожие потвърди участието си в рали Монте Карло 2022

sebastien-ogier-себастиен-ожие

Себастиен Ожие потвърди, че ще продължи работата си за Toyota Gazoo Racing в първия кръг от сезон 2022 рали „Монте Карло“.

Тази новина идва само няколко дни преди края на последния пълен сезон за французина, който обяви своето излизане от спорта. През следващата година той ще вземе само епизодични участия, споделяйки един и същ автомобил със завърналият се в редиците на Toyota Gazoo Racing Есапека Лапи.

„Определено отбора разчита на мен за Монте Карло. Това е състезание, което може да потвърдим още от сега – коментира 37 годишния Себастиен Ожие. – Това какво ще е решението ни за остатъка от сезона тепърва ще бъде разяснено. За щастие от отбора не ме притискат значително относно това.“

Себ е един от малкото пилоти които не са изпробвали бъдещите хибридни автомобили все още. Очакванията са той да започне със своята подготовка за рали „Монте Карло“ с първото си сядане зад волана на Yaris WRC Hybrid Rally1 след края на рали „Монца“ (18-21 ноември).

„За сега комуникацията ни с отбора е доста спокойна и някак си те ми дават възможността да реша напълно самостоятелно точно какво искам да правя. Разбира се не искам да бъда и егоист. Тепърва ще трябва да разясним някаква стратегия.

„Имайки Есапека това означава, че каквото и да реша в крайна сметка отбора ще разполага с добър пилот в негово лице.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]