Ожие помирисва победата в Корсика, Мийк и Латвала са аут

Себастиен Ожие се намира на два етапа от победата на рали „Корсика“ след края на един безупречен следобеден съботен ден. За разлика от него Крис Мийк и Яри-Мати Латвала отпаднаха от надпреварата.

В следобедните минавания Ожие не записа нито една етапна победа, но през цялото време се намираше в челната петица, като до края на деня увеличи аванса си на 44.5 секунди спрямо преследвачите си.

Тиери Ньовил бе най-близо до французина, но за съжаление изгуби второто си място след сериозна атака от страна на Крис Мийк. Още на следващия етап обаче, Мийк излетя от трасето, поради грешна записка, превръщайки се в третия пилот с проблеми при днешните втори минавания.

Яри-Мати Латвала удари дърво и отпадна в края на SS8 поради разместената структура на клетката на неговия Ярис WRC. Третия пилот с проблеми бе Бриян Буфие, който бе принуден да паркира в страни поради проблем с двигателя на неговата Фиеста WRC.

От тези проблеми се възползва Ойт Танак, който разчете най-правилно обстоятелствата излизайки на втора позиция в генералното пред Тиери Ньовил. Разликата между двамата е от крехките 0.1 секунди в полза на Танак. В опасна близост на четвърта позиция и след една изключително добра езда се намира Есапека Лапи на 10.3 секунди от Танак и Ньовил.

На пета позиция днес завърши Дани Сордо, следван от Елфин Еванс и Андреас Микелсен. Лидера в WRC2 Ян Копецки е осми, следван от излетелия от пътя Крис Мийк и Фабио Адолфи.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]