Ожие поема челото в Монте-Карло пред Елфин Еванс, Танак хоспитализиран

Sebastian Ojie na rali monte karlo

Седемкратните победители в рали „Монте-Карло“ Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия са лидерите след днешния петъчен ден. Дуото на Toyota направи страхотна езда при следобедните минавания успявайки в последната отсечка за деня да излезе начело  с едва 1.2 секунден аванс пред Елфин Еванс/Скот Мартин.

Атаката на Ожие започна още в първата следобедна отсечка успявайки да прескочи Ньовил в битката за второ място и подсигурявайки 1-2 за отбора на Toyota. В същото време Еванс направи грешка счупвайки предна дясна джанта на своят Yaris WRC. Така до края на деня Ожие успя да поеме лидерската позиция.

Настоящите световни рали шампиони Ойт Танак и Мартин Ярвеоя успяха да минат без драскотина след изключително тежкият високоскоростен инцидент. За всеки случай докторите са ги помолили да останат по наблюдение за една нощ.

Тиери Ньовил затваря челната тройка с изоставане от едва 5.2 секунди зад Еванс, което му дава възможността още утре да атакува отново. Зад него на минута се намира Себастиен Льоб, който всякаш кара стратегически.

Есапека Лапи определено не е одоволен от петото си място, като утре е напълно вероятно да премине в защите режим заради Кале Рованпера. Младото оръжие на Toyota определено спазва до последната буква своята стратегия, загатвайки с всеки изминат километър за своята скорост и потенциал.

Последен от WRC автомобилите е Такамото Катцута, който се намира на седма позиция в генералното класиране.

Битката между Мадс Остберг и Оле Кристиян Вейби не е за изпускане. Двамата са на 13.9 секунди помежду си и в полза на Остберг, който определено успява да устои на атаките на пилотът на Hyundai. Николай Грязин е на далечната трета позиция с изоставане от над минута и половина пред лидерите.

При WRC3 лидер е Ерик Камили с аванс от 57 секунди спрямо Николас Циамин. Йоан Бонато е трети следван от Йохан Росел. Двамата французи са в ожесточена битка за мястото на подиума.

Утре на екипажите им предстоят 75 състезателни километра разделени в четири специални етапа. Първата отсечка стартира в 10:38 ч. българско време, като ще бъде предавана по телевизия Max Sport 2. От 15:08 ч. ще бъде предаден на живо и единадесетият етап по същата телевизия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]