Ожие повежда с три стотни пред Мийк, след втория ден от рали „Австралия”

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Australia 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Australia 2015

Типично в свой стил, рали „Австралия” за поредна година показва своята непредвидимост. След един доста тежък втори ден, лидери в класирането са Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия. Френското дуо летеше през целия ден, като се очакваше че ще направи своя тежък удар още през първото минаване на чудовищния 50.8 километров етап Nambucca. Но рисковия избор на гуми ( кръстоска между мека и твърда смес) им изигра лоша шега, правейки пето време и изпадайки на четвърто място в генералното. През Sébastien Ogier (F) WRC Rally Australia 2015второто минаване на същия етап нещата се стекоха по-различен начин и екипажа на Volkswagen даде първо време изкачвайки се на 2.4 секунди зад Крис Мийк/Пол Найджъл. На последния и нощен специален етап за деня Valla (7.94 km), Ожие/Инграсия взеха етапната победа излизайки на чело в края на деня с аванс от уникалните 0.3 секунди. „ Не съм смятал че, ще бъдем лидери в класирането след втория ден,” заяви Себастиан Ожие. „Особено в тези трудни условия. Което значи че, съм доволен от моята стартова позиция. Фактът че, Стефан Лефевр бе откриваща кола ми помогна много. Особено през вторите минавания можех да следя неговата линия. Добрия избор на гуми в сутрешните минавания също помогна. Нашата цел е да спечелим ралито, както и титлата в шампионата.”

Денят бе изключително успешен за Крис Мийк и Пол Найджъл. Великобританското дуо трябваше да подходи умно, поради грешният си избор на гуми( меки) за първото минаване на Nambucca, карайки без рискове спазвайки лидерството си до предпоследната отсечка за деня. В SS12 обаче, лошите нощни условия, както и прахоляка (въпреки че, екипажите бяха пускани на 5 минути) изиграха лоша шега на екипажа на Citroen.

Крис Мийк: „ След два състезателни дена, ние сме на 0.3 секунди зад лидера. Казано честно, направихме грешката че, заложихме на меките гуми сутринта. Доволен съм от следобедните минавания, както и доброто време което дадохме в дългия етап. Утре ще дам най-доброто от себе си, въпреки голямата трудност.”

P-20150912-00217_News

Трети и с не по-малки шансове за битката за първото място са Яри-Мати Латвала/ Мика Антила с пасив от 2.6 секунди зад своите съотборници. Въпреки правилният си избор на гуми финландеца не успя да достигне Мийк сутринта, давайки шесто време през етапа Nambucca. Следобед бе по-добре за него, като второто време в нощния етап Valla успя да запази малка разликата му с лидерите. „ Разликите между първите четири пилота са минимални след два дена рали. Това означава че, всичко ще се реши в неделя. Със сигурност имаме добра стартова позиция за да се борим за победата утре. Днес не успях да намеря добър ритъм в дългия етап. Надявах се на повече. Въпреки това, съм доволен, утре ще бъде голяма битка. А аз не съм тук за да завърша втори,” заяви Латвала в края на втория ден.

Андреас Микелсен и Ола Флоене не изпускаха борбата за челото през целия ден, като в неговия край са на 9.1 секунди зад лидерите в класирането. Норвежците винаги даваха времена в топ четири, което бе от голяма значение особено през двете минавания на 50 километровото Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Australia 2015предизвикателство.

Андреас Микелсен: „ Като цяло, успях да намаля разликата с лидерите. Имахме добър ритъм, особено сутринта. Но изгубих доста в нощния етап. Фаровете ми бяха настроени да гледат малко по-надолу и комбинирано с прахоляка, бе трудно да намериш точката за спиране. Утре ни предстой тежък ден, но ние няма да се предаваме.”

Пети в генералното на 19.4 секунди, след едно изключително добро представяне, са Хейдън Падън/ Джон Кенард. Новозеландците се възползваха от тяхното познаване на трасетата и взеха етапната победа в първото минаване през Nambucca, както и в следващия етап Valla. Въпреки това екипажа единствено успя да запази своята позиция в генералното от края на първия ден. Плътно зад тях са От Танак и Райго Молдер, които успяха да се изскачат на шестата позиция и то с добра преднина пред догонващите ги Тиери Ньовил/Николас Жилсул.

Испанците Дани Сордо/Марк Мартин са осми, като отново имаха проблеми със своя автомобил за съжаление през едно от минаванията на Nambucca изгубиха задните спирачки. Елфин Еванс и Насер Ал-Атия затварят челната десетка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]