Ожие повежда в Уелс

ap-1pzhsx2ds1w11_sebastien_ogier

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия доминираха в едни изключително трудни изпълнени с кал и мъгла петъчни условия.

Французите завършиха първият ден от рали „Уелс“ с актив от 37.3 секунди, въпреки проблемите със скоростната кутия в края на деня. На второ място завършиха От Танак и Райго Молдер, показвайки за пореден път темпото на гумите DMACK на макадам.

Ожие смята че, проблемът бе в диференциалът по подобие на неговите съотборници Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен.

„Смятам че, счупихме диференциалът затова съм щастлив че денят свърши преди да почне да ни влияе негативно – заяви Ожие на финалът на етапът Dynfant Forest. Става въпрос за предният. Яри и Андреас имаха лош късмет с него също. Това проблем върху който трябва да се работи, защото до сега не се е случвало и трите коли да имат един и същ проблем.“

Себастиан Ожие спечели пет от осемте специални етапа вчера, покривайки 178.22 състезателни километра. От голяма помощ за неговият огромен актив му помогна стартовата позиция, която в случая бе перфектната. С всеки изминал автомобил пред Тана, условията на отсечките се влошаваха значително.

Естонецът спечели два специални етапа в сутрешните минавания успявайки да намали разликата си с Ожие на 7.7 секунди. В следобедните минавания проблеми със задното окачване и спукана гума на шест километра преди финала на последният етап му костваха изключително много време.

ap-1pzjc3dnw1w11_thierry_neuville

Най-добре представилият се екипаж зад волана на Hyundai i20 WRC този на Тиери Ньовил и Николас Жилсул спечелиха последният етап за деня и излязоха на трета позиция в генералното с пасив от 31.7 секунди зад Танак/Молдер и с актив от 3.8 секунди пред Хейдън Падъб/Джон Кенард.

Кивито завърши първият ден от рали „Уелс“ със спукана гума и съжалявайки че, промени настройките на окачването на своят автомобил.

Крис Мийк и Пол Найджъл изпаднаха с още две позиции в последният етап за деня излизайки на пета позиция в генералното и на две секунди от Падън/Кенард. Великобританците не показаха своята типична скорост, което им коства шансовете по-добра позиция.

ap-1pzjbwuy11w11_craig_breen

Крейг Брийн бе единственият който отпадна, след обръщане през таван. За радост той и навигаторът му са добре.

Дани Сордо, Мадс Остберг, Яри-Мати Латвала, Стефан Лефевр и лидерът във WRC2 Есапека Лапи затварят челната десетка.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]