Ожие повежда в Сардиния

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия излязоха начело в класирането на рали „Сардиния“ след първия супер специален етап от надпреварата, побеждавайки в пряка битка Тиери Ньовил и Николас Жилсул.

Зад волана на своята Фиеста, Ожие победи белгиеца с 0.7 секунди в изключително мокрият супер специален етап Ittiri Arena, като така Ньовил завърши първия ден на трета позиция. На второ място завърши Андреас Микелсен, който победи в директна битка Ойт Танак, записвайки с 0.1 секунди по-бавно време от това на Ожие.

„Планът е да се опитаме да направим добър уикенд – коментира Ожие, който имаше проблеми при преминаването през вчерашния шейкдаун. –  Разполагахме с добра скорост в Португалия, но не взехме никакви точки. Да си бърз не е достатъчно, трябва да си върнем постоянството.“

Елфин Еванс победи Есапека Лапи в директната им битка завършвайки на на четвърта позиция пре Хейдън Падън и пилота на Тойота.

Тимо Сунинен, Мадс Остберг, Яри-Мати Латвалла и Ойт Танак затварят челната десетка.

От топ имаената проблеми имаше само Крейг Брийн, който изгаси колата записвайки с 6.4 секунди по-бавно време от това на Ожие.

Днес екшъна продължава продължава с по две минавания през четири специални етапа североизток от Алгеро. Общата дължина на състезателната дистанция днес е от 124 километра.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]