Ожие повежда в рали Португалия

Себастиен Ожие поведе след предпоследният ден от рали „Португалия“ с аванс от 16,8 секунди спрямо вторият Тиери Ньовил. Временният лидер От Танак отпадна от надпреварата след удар, който го принуди да се откаже от битката.

Най-интересното е, че Ожие е седмият различен пилот, който излиза на чело в надпреварата. Днес французина разполага с едва четири етапа за да се защити от Ньовил, като ако победи състезанието Ожие ще изравни рекордът на Марку Ален за най-много победи на португалското рали.

„Натиснах доста здраво в последният етап, защото в самият му край условията бяха тежки за мен- обяснява Ожие. – Мисля, че внимавах прекалено много с пазенето на гумите. Доволен съм от преднината си, но ще се наложи да натиснем и в неделя.“

Дани Сордо завърши вчерашния ден на трета позиция с пасив от над половин минута зад Ньовил. Испанецът изпитваше проблеми с управлението на своят автомобил, като в последният етап удари задницата на своят автомобил. Въпреки това той стигна до финала на етапа.

След проблемите си Танак успя да се изкачи на четвърта позиция задминавайки Крейг Брийн в последният етап. Пилотът на Ситроен направи грешка при изборът си на гуми, което му коства много време. Разликата между двамата е от 2,8 секунди.

Елфин Еванс затваря челната шестица. Пилотът на DIMACK бе забавен от спукана гума и счупен амортисьор, но въпреки това завърши деня с аванс от 30 секунди спрямо Юхо Ханинен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]