Ожие победи Микелсен, Фолксваген с първо и второ място в Полша

Ola Fløene (N), Andreas Mikkelsen (NOR), Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) WRC Rally Poland 2015

Френското дуо Себастиан Ожие Жулиен Инграсия успяха да вземат победата в тазгодишното издание рали „Полша”. Двамата бяха доста уверени въпреки че, не им бе никак лесно поради стартовата им позиция. „Едно фантастично рали Полша! Изключително много се радвам че, успяхме да повторим миналогодишният ни успех тук. Полото работеше перфектно, за което съм благодарен на отбора. Победата е и една голяма стъпка към титлата в шампионата. Сега може и да имаме удобна преднина, но все още ни остават шест ралита до края на сезона.”

Andreas Mikkelsen (NOR) WRC Rally Poland 2015

След днешните два специални етапа и един доста добър уикенд Андреас Микелсен/Ола Флоене завършиха на втора позиция. Норвежкият тандем бе на крачка от победата, но сравнително по-бързото темпо днес на световните шампиони ги остави на 8,7 секунди разлика с оглед стартирането в последният специален етап. Разликата между двата екипажа в края на ралито е от 11,9 секунди в полза на Ожие/Инграсия. „ Това бе едно от най-добрите ми представяния в моята кариера,” заяви Микелсен. „ Харесвам характеристиката на това състезание. Бях много близко до първата ми победа. Доста съм доволен от нашето представяне. Уверен съм че, и за в бъдеще ще се представяме така. За в момента сме втори в шампионата при пилотите и навигаторите.”

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Poland 2015
Третият екипаж на Volkswagen Яри-Мати Латвала/Мика Антила не успяха да намерят своят ритъм, но до последно имаха сериозен шанс да се качат на подуима. За съжаление финладският екипаж се удари в последният специален етап, който предавахме на живо от нашата страница. Двамата изгубиха сравнително много време, но все пак стигнаха до финала на четвъртата позиция с пасив от 44,7 секунди от победителите. Ето какво заяви Яри-Мати Латвала след финала на ралито: „ Натисках до абсолютният максимум за да се кача на подиума. Ударът ми на паур стейджът изпаднах на пета позиция. За мой късмет поло-то е доста здрава кола, но в крайна сметка трябва да благодаря на механиците ни. Без тях нямаше да прекосим финиша. Комплименти за моите съотборници, ние не успяхме да поддържаме тяхното темпо. Следващият кръг е Финландия, моето най-любимо рали.”

click

Екипажът на M-Sport От Танак/Райго Молдер се представиха повече от впечатляващо през целият уикенд. Двамата водеха доста убедително в началото на състезанието, но изключителната скорост на фолксвагените ги принуди да изпаднат от битката за челото. Въпреки това, двамата естонци направиха едно от най-впечатляващите си представяния до сега и третото място е повече от заслужено. „ Не мога да ви обясня, колко много значи за мен и Райго този подиум. Всички заедно с отбора работихме изключително много за тези точки. Колата е много добра и се наслаждавах през целият уикенд. Не се качваме за пръв път на подиума но, този път е повече от специален заради голямата скорост която показахме.”

10845797_10153018340275678_4736066176113655954_o

Петата позиция е за Хейдън Падън/Джон Кенард. Новозеландците отново са най-добре представилият се екипаж на Hyundai. Двамата успяха да прескочат техните съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул поради изключително странното обръщане по таван. Въпреки инцидента, двамата изгубиха само 11 секунди и за съжаление своята позиция.

Седми са Крис Мийк/Пол Найджъл следвани от Роберт Кубица/Мичаек Счепаниак, Мадс Остберг/Джонас Андерсон и Дани Сордо/Марк Мартин.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]