Ожие официално подписа с М-Спорт

AP-1NTS8TK2H1W11_Ott_Tanak____Sebastien_Ogier

Преди месец четирикратният световен шампион Себастиен Ожие навъртя няколко тестови километра с новия автомобил на М-Спорт.

Днес в официално съобщение до медиите от страна на базираният в Кумбрия екип стана ясно че, четирикратният световен рали шампион се е съгласил с условията поставени от Малкълм Уилсън.

Съотборник на Ожие ще бъде От Танак, който също подписа с М-Спорт.

„Има доста нови неща през този сезон и очаквам с нетърпение да видя, какво ще се случи- обяснява Ожие. – Вече разполагаме с чисто нова генерация рали автомобил и нов отбор.

„Няма много време до Монте Карло а и ние не сме карали Фиеста WRC много, но със сигурност ще дадем всичко от себе си. Ние сме наясно с това предизвикателство и мога да видя колко е гладен за победи отборът на Малкълм Уилсън.

„ Забавно е как преди няколко месеца на един форум в Уелс казах че, би било хубаво да работя с Малкълм някой ден. Тогава не знаех че, това време ще дойде толкова скоро.

„Очаквам с нетърпение да работя с М-Спорт и ние със сигурност ще се борим за да ги върнем на върха на подиума!“

Малкълм Уилсън допълни: „ Ние ще отидем на рали „Монте Карло“ с номер едно на вратата и с най-силния пилотски тандем който сме имали от няколко години насам. Да кажа че, сме развълнувани за предстоящия сезон е лека дума. Ние вярваме че, сме създали една невероятна кола и сме в най-добрата позиция за предстоящата нова ера в рали спорта.

„ Не съм крил, колко много исках да работим със Себастиен  и Жулиен. Много съм щастлив да ги приветствам в отбора. Ние работихме доста здраво за да можем да си подсигурим бюджета и аз вярвам че, Форд Фиеста WRC е колата с която трябва да защитават титлата си.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]