Ожие отхвърля предложението на Ситроен

Вчера стана ясно, че Себастиен Ожие е отхвърлил предложението на Ситроен да стане техен пилот за втори път.

Въпреки че, тази новина не ни изненадва, то с това разкритие французина показа своите намерения за сезон 2018. „Имаше няколко причини за да откажа“, коментира французина в Австралия (предава немското издание rallye-magazin). „Не искам да разкривам повече подробности“, допълва той.

Според немското издание се носят слухове, че от френският тим са предложили на 33- годишният им сънародник годишна заплата от 2.5 милиона евро, която не отговаря на неговите изисквания и той им отказва.

„Сигурен съм на 99 процента какво ще правя догодина“, твърдо заявява пилотът на М-Спорт.  Той вече даде сигурна позиция, че иска да остане в М-Спорт, но за да стане това трябва да му бъде гарантирано, че отборът на Малкълм Уилсън ще  намери основен спонсор или ще започне работа с Форд.

Втората опция обаче изглежда все по реална, след като в последните няколко кръга (Каталуня и Уелс) от Форд Европа имат явно присъствие на техни представители. Според новите слухове, съвместна работа между М-Спорт и Форд ще има, като част от финансирането ще дойде от закритият отбор на Кен Блок от Световният рали крос шампионат.

Прехвърляне на средства от една програма в друга. Нещо, което виждаме редовно през последните години в моторните спортове.

Отказът на Ожие определено е голям удар за екипа на Ив Матон, като се има на предвид, че неколкократно Матон заяви, че е негов приоритет завръщането на Ожие в Ситроен.

С оглед пазарът на пилоти определено това може да се отрази зле за шевроните през сезон 2018. Те отново ще трябва да разчитат на бързият и рисков Крис Мийк и на Крйег Брийн и Стефан Лефевр, които определено трябва да покажат повече скорост догодина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]