Ожие отново невероятен, повежда в Корсика

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия приключиха вчерашния първи ден от рали „Корсика“, като лидери, показвайки едно изключително добро темпо оставяйки конкуренцията без възможност да отговорят на темпото на французите.

Както знаете в петъчния ден екипажите трябваше да преминат през четири специални етапа, но с обща дължина от 125 състезателни километра. За това разстояние Ожие успя да изгради аванс от 33.6 секунди спрямо най-близкият си преследвач Тиери НьовилНьовил никак не бе доволен от темпото си, като и той нямаше как да отговори на Ожие. Въпреки това белгиеца имаше проблеми със спирачките в сутрешните минавания, но все пак завърши първия ден на втора позиция.

„Не се чувствах напълно уверен в колата – разясни Ньовил. – Трябва да приемем че, не можем да го бием, но трябва да останем позитивни и да работим по задържането на другите зад нас.“

Атаката на Ожие бе толкова силна че, дори в последния етап той караше с проблеми в хидравличната система на своята Фиеста.

„Натискахме здраво през целия ден – коментира Ожие, който успя да запише най-добро време в най-дългия етап La Porta-Valle di Rostino (49.03 км) избивайки цели 10 секунди. – Бях изненадан от времето си в първия етап понеже не бях перфектен. Разполагах със същото презавиване, което имах и на Монте.“

Задачата на Ожие стана още по-лесна, след като Себастиен Льоб за съжаление се удари още във втория етап за деня, изгубвайки всички шансове за добро класиране. Участието на рали „Корсика“ за деветкратния световен рали шампион е второто му от три през този сезон, като той излетя от трасето на 400 метра от старта забивайки се с висока скорост в канавката.

Salida de carretera de Sebastien Loeb en la SS2 del #TourdeCorse #WRC

Публикувахте от InfoRallyes в 6 април 2018 г.

На трето място след края на вчерашния ден завърши Крис Мийк. Пилота на Ситроен имаше проблеми с разговорното, но за щастие не изостана много от Тиери Ньовил. Разликата между двамата е от 5.1 секунди в полза на белгиеца. Ойт Танак също не е далеч, той изостава на 5.5 секунди спрямо Мийк.

Есапека Лапи беше човека, който попречи на Ожие да запише четири от четири етапни победи. Младия пилот на Тойота се намира на пета позиция с аванс от 0.3 секунди спрямо Елфин Еванс.

Днешния ден е с дължина от 136.9 състезателни километра с шест специални етапа. За пръв път от 1995 година надпреварата се завръща в най-северната част от острова Cap Corse.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]