Ожие обмислял оттегляне от шампионата след сезон 2016

C2fI8xyUcAU8LRE

Настоящия шампион в световния рали шампионат Себастиен Ожие, призна на вчерашната пресконференция след шейкдаунът че, е обмислял сериозно да се оттегли от спорта след излизането на Фолксваген от шампионата.

Ожие има зад гърбът си четири поредни световни титли в WRC, но поради изненадващото оттегляне на Фолксваген от шампионата, той и съотборниците му останаха без отбор.

Докато М-Спорт и Тойота са правили всичко възможно за да привлекът Ожие, французина е започнал да обмисля сериозно оттеглянето си от спорта за да се отдаде изцяло на своето семейство.

„Сериозно се замислих да се откажа. Доста е трудно да напусна домът си и да оставя детето си- коментира Ожие, който записа най-доброто време във вчерашния шейкдаун. – Не исках да излизам в отпуск. Затова си казах че, все още имам желание да се състезавам.”

В крайна сметка той подписа договор с М-Спорт за една година и през този уикенд ще бъдем свидетели на началото на поредния сезон в световния рали шампионата за французина.

„Разбира се решението на Фолксваген ни постави в доста трудна ситуация и с не много възможности. Избрах тази която според мен ще ми даде по-голям шанс за успех. Ще видим дали ще се получи. В момента се намираме в една нова ера и за всички този сезон е една голяма въпросителна”, довърши французина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]