Ожие на крачка от победата в Каталуния

Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие показа за пореден път своята класа завършвайки съботния ден от рали „Каталуния“ с аванс от 20,7 секунди. Така французина е на път да спечели първото си състезание в новата хибридна ера.

Пилотът на Toyota Gazoo Racing вируално бе недостижим спечелвайки четири от седем етапни победи увеличавайки аванса си от 5,4 секунди с почти 15 секунди пред втория Тиери Ньовил.

„Деня бе приятен за нас. Прекарахме си добре в колата, което се отрази и на времената. Когато идваш на рали винаги си мечтаеш точно за това. Казано честно съм доволен от целия сезон, но би било добре ако запишем и победа. Сега се намираме в добра позиция, но от друга страна остават още доста километри до финала„, коментира Себастиен Ожие.

Ньовил успя да се изкачи на второто място в последния момент изпреварвайки Рованпера, който загуби значително време поради грешни настройки на своя двигател за El Montmell. Въпреки това двамата се намират в разлика от едва 1,4 секунди.

Деня определено не мина добре за белгиеца, който отново прекара целия ден в опити да отминизира и настрои своята кола. Неговия съотборник От Танак завърши съботния ден на 15,9 секунди без никакви излишни драми, докато Дани Сордо затваря челната петица.

Сордо също прекара солидно време да настрои своя i20 N Rally1 в сутрешните минавания. Следобед нещата обаче се промениха и испанеца дори успя да запише и етапна победа.

Елфин Еванс и в събота остана на шестата позиция изоставайки зад Сордо с 14,4 секунди. По подобие на Сордо, той нямаше драматични моменти, но изпитваше затруднение с настройването на техниката.

При Крейг Брийн основната тема бе менажирането на гумите. Намиращият се на седма позиция пилот на M-Sport изпита затруднения с настройването на своето окачване, което доведе и до прегряване на гумите на своя автомобил.

Такамото Катцута е осми пред Адриен Фромо и Пиер-Люис Лубе. Най-големият губещ днес бе Гас Грийнсимт, който се удари в матинелата.

Лидер в WRC2 е Темо Сунинен, който води пред Йоан Росел.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]