Ожие и Фолксваген продължават да доминират и след вторият ден в Испания

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Spain 2015

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия продължават да водят в рали Испания, но този път екипажът разполага с актив от 54 секунди, след като Яри-Мати Латвала и Мика Антила спукаха гума в SS12 Poboleda (10.63 км). От Танак и Райго Молдер също имаха шанс да се борят за първото място вчера, но се удариха и счупиха предно ляво окачване на своята Fiesta WRC.

P-20151024-00387_NewsСебастиан Ожие: „ Още един фантастичен ден за Жулиен и аз. Асфалтовите етапи са невероятни, забавляваме се много. Новите гуми на Michelin са много добри, колата се усеща много по-добре от преди. Все едно сме на писта. Знаех че, трябваше натискам за да увелича преднината пред Яри. Обаче когато той спука гумата, ние разполагахме с голяма преднина, което намали нашия процент за вземане на риск.”

Яри-Мати Латвала имаше проблеми през целия ден със спирачките, който малко по-късно бе отстранен. След спукването на гумата финландецът успя да си възвърне позицията и днес му предстой да я защити пред изключително близките до него Андреас Микелсен и Дани Сордо. „ Вчера излетях малко от трасето, но продължавам да съм втори”, заяви Латвала. „ Сутринта имах проблеми със спирачките. След като ги разрешихме, се опитах да възстановя изгубеното време. За съжаление обаче взех прекалено много рискове и в един десен завой спуках гума в дванадесетия етап. Въпреки това съм на втора позиция и днес ще я защитавам.”

Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Spain 2015

Третия Volkswagen, този на Андреас Микелсен и Ола Флоене, завърши вчерашния ден на 2.9 секунди от съотборниците си Латвала/Антила. Микелсен заложи на добър ритъм, който му позволи да се бори за второто място. В битката за воторото място обаче никой не очакваше да се намеси испанеца Дани Сордо. Сордо заедно с неговия навигатор Марк Мартин направо летят по асфалта показвайки истинския потенциал на i20 WRC на асфалт. Испанското дуо е на 4.5 секунди от третия Wolkswagen.

Крис Мийк и Пол Найджъл залагат на сигурно този път в Испания. Ирландския екипаж завърши вчерашния втори ден на пета позиция, без излишни драми. Крис Мийк: „ Поиграхме си с окачването, за да намерим правилния баланс за асфалт. Тук е все едно караш на пистово трасе, затова и най-малките промени по настройките могат да дадат драматичен ефект върху колата. Последния етап за деня бе много окуражаващ. Ние трябва да продължаваме с това темпо, за да приберем колкото се може повече точки P-20151024-00385_Newsза отбора.”

Плътно зад Мийк на 1.5 секунди е неговия съотборник Мадс Остберг. Норвежецът също прекара целия ден в търсене на правилните настройки на окачването. В последният етап за деня той угаси колата и изгуби своята пета позиция пред Мийк. Хейдън Падън, Тиери Ньовил, Мартин Прокоп и лидера в WRC2 Понтус Тидеман затварят челната десетка.

Най-голямото разочарование е обаче за M-Sport, след като и двата им екипажа отпаднаха от битката за точките в шампионата при конструкторите.


 

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]