Ожие и Льоб ще разчистват сметки в Монте-Карло 2020

Всеки който дори само е чувал за любимият ни спорт със сигурност знае, че той винаги е бил доминиран от един французин на име Себастиен.

А за тези по-запознати с рали спорта знаят, че на Монте-Карло името Себастиен е свързано само и единствено с доминация и превъзходство в едно от най-трудните състезания в календара.

2020 е годината в която двамата най-добри пилоти в историята на Монте-Карло, а именно Себастиен Льоб и Себастиен Ожие, ще се срещнат за пореден път. Различното през тази година обаче е, че и двамата имат по впечатляващите седем победи на това рали. И не само, когато събереш деветкратен и шесткратен световен рали шампион в едно състезание, то винаги придобива статуса на епична битка на титаните. А ако това състезание е рали „Монте-Карло“, то американският „Супер Бол“ бледнее в очите на рали феновете по света.

Премахвайки конкуренцията на страни, алпийското състезание ще бъде едно истинско предизвикателство и за двамата. За Ожие това ще бъде едва първото състезание зад волана на Yaris WRC, един изцяло непознат за него автомобил. Предимството му обаче, че той е родом от Гап, където по настоящем се намира щабът на ралито познавайки буквално всеки един сантиметър от пътищата в околността.

Льоб от своя страна ще направи второто си участие в „старата госпожа“ зад волана на i20 WRC, което му дава чисто-то психологическо предимства. През миналата година той завърши на четвърта позиция с изоставане от 2 минути и половина зад Ожие и изпускайки възможността да бъде наречен кралят на Монте-Карло. През 2020-та обаче тепърва ще разберем кой, ще победи.

Ожие ще повтори ли представянето си от миналата година? Льоб ще покажели за защо е деветкратен световен рали шампион, или Ойт Танак ще продължи започнатото през 2019-та, когато успя да се коронова, като световен шампион?

Всичко ще стане ясно на 23-ти Януари.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]