Ожие задържа Танак на път към победата в Уелс

Wales Rally Great Britain 2016

Себастиан Ожие, който затвърди своята четвърта световна титла в Испания, завърши вторият и предпоследен ден от рали Уелс с актив от 33.8 секунди пред От Танак. Тиери Ньовил е на трета-та позиция на около минута зад лидерите зад волана на Хюндай i20 WRC.

Въпреки че, вчерашните условия бяха доста по-добри от петъчните, мъглата и непредвидимото сцепление със сигурност не улесниха работата на пилотите. Но Ожие и Инграсия, които поведоха още от самото начало на надпреварата, успяха да удържат на атаките на От Танак и Райго Молдер през 99.91 съботни състезателни километри.

Вчера Танак и Молдер записаха четири етапни победи със своят Форд Фиеста WRC, успявайки да намалят пасивът си на 24.8 секунди. Малко по-късно обаче, техните надежди бяха попарени след като Ожие и Инграсия успяха да дадат със седем секунди по-добро време от това на Танак и Молдер в предпоследният етап за деня увеличавайки активът си на 31.8 секунди.

„Опитах се да карам на пълна газ през целият ден, да натискам здраво навсякъде – обясни Ожие. Утре ще направя това което смятам за достатъчно.“

ap-1pztavk7s1w11_thierry_neuville

В Уелс Ньовил се бори за второто място в шампионатът при пилотите. Въпреки сутрешният уплах той и Николас Жилсул успяха да завършат вчерашният ден с актив от 12.6 секунди пред съотборниците им Хейдън Падън/Джон Кенард.

Кивито от своя страна имаше проблеми със сцеплението през целият ден. Калта изискваше доста по-прецизна траектория, за разлика от агресивният стил на каране на новозеландецът. Въпреки че, работеше усилено по настройките на окачването, Падън не успя да намери нужното сцепление.

След като бе в позиция да атакува подиума, Крис Мийк изпадна на пето място в краят на вчерашния ден. Денят не бе лесен на великобританецът, особено след като спука на два пъти гума оставайки в краят на деня без нито една резервна. Това принуди Мийк да намали драстично темпото за да не рискува още една гума.

Дани Сордо, който се оплакваше от доста непредвидимите условия в Уелс е на шеста позиция следват от изключително безопасният Мадс Остберг.

Челната десетка се затваря от Яри-Мати Латвала, Стефан Лефевр и Ерик Камили.

Днес на екипажите им предстоят  по две преминавания на три етапа покривайки 52.08 състезателни километра. Рали „Уелс“ приключва със 7.93 километровият предаван на живо по БНТ HD пауър етап от 14:00.

Освен пауър етапът, ще можем да гледаме на живо заедно първото минаване през него от 11:00 ч. на нашата страница в секцията на живо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]