Ожие е готов да се изправи лице в лице с Ньовил

Себастиен Ожие е готов да се изправи лице в лице с Тиери Ньовил в битката за победа на рали „Германия“. Рали в което Тиери Ньовил ще стартира пръв по трасето.

Шампионът на М-Спорт и звездата на Хюндай ще вземат участие на рали „Германия“, като на масата са 17 точки в полза на този, който вземе победата. За сега обаче предимството е в ръцете на Ньовил, който има три победи до момента срещу двете на Ожие.

Според правилата на WRC лидерът в шампионата стартира пръв по трасета в първият ден от ралито. Така Ньовил ще открива етапите за пръв път в своята кариера. За разлика от макадамовите ралита да стартираш пръв в асфалтовите почти винаги е в по-голямо предимство. Разбира се ако не завали дъжд. Причината е, че първата кола разполага с чиста и непокътната линия и ще разполага с възможността да изсича завоите повече за разлика от стартиращите зад нея автомобили.

„Може би дъжд би било малко предимство – коментира Ньовил. – Но аз не съм човек, който сече възможно най-много. Не се интересувам и от времето.“

След като, свикна да отваря етапите през последните четири години, Ожие е донякъде доволен, че ще бъде сменен от Ньовил в тази роля.

„ Сега той ще разбере, какво означава да стартираш пръв по трасето – заяви Ожие визирайки Ньовил. –  Не са много хората, които са виждали тази част от състезанията. От четири години върша тази работа и хора като него, които никога не са били в такава позиция, понякога казват че няма за какво да се оплаквам.

„ Отново се срещаме в Германия, състезание в което нямаме търпение да стартираме. Нашата позиция няма да е толкова лоша и фиестата се справя добре на тази настилка от началото на сезона.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]