Ожие, дел Барио и Видеге с глоби за незакопчани каски

Една грешка която можеше да струва доста скъпо на част от екипажите взимащи участие на рали „Монте Карло“ 2021. Снимка на Ожие с разкопчана каска се разпространи изключително бързо из социалните мрежи, което започна дискусията как точно и дали ще бъде наказан французина за това.

Малко по-късно се оказа, че новия навигатор на Тиери Ньовил Мартин Видеге, както и Карлос дел Барио също са направили тази грешка и то дори в един и същи етап с Ожие.

След разглеждане на кадрите и от трита автомобила спортните комисари наложиха парични санкции от по 400 евро за всеки един нарушител от тримата въз основа на нарушаване на член 53.1 от правилника на световния рали шампионат.

И тримата са се разминали изключително леко, след като това можеше да им коства не само позициите им в рали „Монте Карло“ 2021. Преди няколко години Дани Сордо тръгна без да си закопчае коланите и това му струва участието в състезанието, след като бе дисквалифициран.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]