Ожие води в Испания след ден първи

P-20151024-00045_News

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия поведоха за пореден път в първия ден на рали „Испания”. Въпреки това френското дуо изпитваше проблеми в сутрешните първи минавания, най-вече заради стартовата си позиция. Световните шампиони за 2015, водят с 4 секунди пред втория екипаж на Яри-Мати Латвала/Мика Антила.

Себастиан Ожие: „ Един фантастичен ден. Много съм доволен с нашето представяне в първия ден от рали Испания. Вчера бе един дълъг ден с осем  макадамови специални етапа и без обеден сервиз, но полото издържа на всичко. Особенно в 35 километровия ета в който гумите издържаха перфектно. Днес сме на асфалт и започва ралито на ново.”

Яри-Мати Латвала: „ Доволен съм от развитието на деня, въпреки това той не започна по план. В последствие на това работих по настройките и по менталния подход, към нещата.  Polo R е много добра кола, в дългия етап успя да запази гумите перфектно.”

2015 World Rally Championship / Round 12 / Rally of Spain, Catalunya / 22nd - 25th October, 2015 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein
От Танак и Райго Молдер завършива първия ден на трета позиция и с пасив от 11.3 секунди зад лидерите. Екипажът на M-Sport спечели три специални етапа, като през цялото време даваше времена в топ четири. „Смятам че, имахме добръ ден”, заяви Танак. „ Знаех че, от самото начало ще бъде случай с намирането на правилния умствен подход. Бяхме намислили да натиснем и да дадем най-доброто от себе си. Направихме го и това бе единствения начин за правене на добри времена.” Зад тях на 26.9 секунди са домакините Дани Сордо/Марк Мартин, които се справиха доста добре въпреки проблемите с прегряването на спирачките, които получиха по време на минаването през дългия етап “Terra Alta”.

Най-добре представилият се екипаж зад волана на Citroen DS3 е този на Мадс Остберг/Йонас Андерсон. Двамата записаха етапна победа в SS7 Caseres 2 (12.5 км) и поддържаха времена в топ три, но спукана гума в най-дългия етап ги върна назад с пасив от 29.7 секунди от лидерите. Зад тях на 7.7 секунди са Андреас Микелсен/Ола Флоене, които изпитваха затруднение с намирането на правилния ритъм.

P-20151024-00003_News

Седми в края на първия ден са Хейдън Падън/Джон Кенардо. Екипажът на Hyundai бе изключително бърз в сутрешните минавания, като добрата стартова позиция им помогна изключително много.Така двамата записаха етапната победа в откриващия деня етап. Следобед обаче Падън не успяваше да усети колата и изпадна в класирането.

Челото се затваря от Крис Мийк,Тиери Ньовил и Елфин Еванс. Друг пилот, който се справяше добре е Роберт Кубица, но спукването на две гуми и смяната на едната в най-дългия етап го изпрати в далечното дъно.

 

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]