Ожие води, Льоб най-бърз в сутрешните съботни минавания на рали Корсика

Себастиен Льоб и Даниел Елена бяха най-бързия екипаж в първите два от три етапа на днешните сутрешни минавания от рали „Корсика“.

За съжаление деветкратния световен рали шампион отпадна вчера от надпреварата след излитане от трасето забивайки се в канавка. Днес Льоб стартира по рали 2, като започна деня от 57-ма позиция.

„След вчера, днес просто трябва да се забавляваме – коментира Льоб, след втората си етапна победа за деня. – Не е приятно, но нещата са такива. Опитвам се да се насладя на момента.“

Лидера в надпреварата Себастиен Ожие, който започна деня с аванс от 33.6 секунди, записа четвърто, трето и второ най-добро време в сутрешните днешни етапи признавайки че, не кара на 100 процента.

Въпреки това, пилота на М-Спорт успешно увеличи аванса си с осем секунди спрямо Тиери Ньовил, който твърде че, след случилото се в петък фокусът му не е върху това да победи Ожие.

Най-интересна е битката за второ и трето място. Разликата между Ньовил и Мийк е от 5 секунди, докато Ойт Танак, който взе последната етапна победа преди обедния сервиз днес, също се намира доста близо зад тях.

Есапека Лапи започна деня с 0.5 секунден аванс пред Елфин Еванс и Дани Сордо. До обедния сервиз обаче, младата надежда на Тойота успя да увеличи аванса си на 24 секунди оставайки Еванс и Сордо да се борят един срещу друг. В последния етап преди обедния сервиз, двамата размениха позициите си.

Яри-Мати Латвала, Андреас Микелсен и Бриян Буфие затварят челната десетка.

Във WRC2 Стефан Лефевр се удари и отпадна от надпреварата. Лидер продължава да е Ян Копецки, който увеличи аванса си на 47.5 секунди спрямо Йоан Бонато.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]