Обявиха програмата на рали Сафари

След като през миналата година заради COVID-19 не успяхме да видим завръщането на рали „Сафари“, то през тази за сега няма признаци за каквито и да са забавяния или проблеми.

Организаторите на състезанието официално обавиха часовия график, като общата му състезателна дистанция ще бъде от 320 километра, разделени на 18 специални етапа.

Старта ще бъде даден на 24 юни с първи 4,84 километров супер специален етап в четвъртък. Петък ще бъде и първия пълен ден на състезанието с цели 100 състезателни километра, където екипажите ще преминат през три етапа по два пъти. Един от тези етапи е и 32,86 километровия Kendog.

Най-дългия ден от ралито ще бъде съботния с 120 състезателни километра разделени в шест специални етапа, като един от тях е Sleeping Warrior е с дължина от 31 километра.

Неделния ден е и най-краткия с пет специални етапа, като последния пауър етап е със скромната дължина от 10 километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]