БФАС Обявиха моторспорт календар 2022

Снимка: Рали Сливен 2018/Rally Sliven 2018 - Неделя/Sunday © Copyright: Boris Barbolov / LAP.bg

Късно снощи в официалният портал на БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт) бе публикуван и дългоочаквания календар за сезон 2022. Както се и очакваше, той е разпределен в едва три месеца.

Първата надпревара за сезон 2022 е драг „Сливен“, който ще се проведе в дните 3-4 септември. В дните 10-11 септември са първите кръгове от рали крос и автокрос шампионатите рали крос „Ловеч“ и автокрос „Силистра“.

Планинско „Шипка Дамасцен“ ще стартира сезона в шампионата по планинско изкачване в дните 17-18 септември. Планинско „Валерий Великов“ също се завръща в календара в оригиналният си формат и първоначален организатор, като неговите дати са 8-9 октомври. За съжаление планинския шампионат, както и много други през този сезон ще бъдат съставени от едва няколко кръга. Третото и последно състезание за сезона ще бъде също завърналото се планинско „Гоце Делчев“, което ще се проведе в дните 22 – 23 октомври.

Ситуацията с рали шампионата също е доста сложа, като през сезон 2022 се очаква да има едва два кръга. Първият от тях обаче е легендарното рали „Вида“, което се завръща след над 12 годишно отсъствие. Изваденото от календара на ФИА зона Балкани рали „Сливен“ 28-29 октомври също се очаква да бъде проведено, като състезанието за съжаление ще бъде и последното от рали дисциплината за сезона.

Родния шампионат по Затворен маршрут (ЗМ) ще започне с писта „София“ 24-25 септември, следвана от писта ‘Бургас“ 15-16 октомври и писта „Серес“ 18-20 ноември.

Календар 2022 на БФАС

BFAS_Calendar_Season-2022

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]