Обмислят сезон 2020 на WRC да бъде с изцяло европейски кръгове

С парализиран шампионат след изминати три кръга, включително и съкратеното рали „Мексико“, от ФИА и промоутъра търсят различни начини за да спасят сезона. Едно е сигурно обаче, сезон 2020 на световния рали шампионат определено ще бъде доста сериозно орязан.

Освен организаторите на състезания и самите отбори отнасят големи финансови загуби поради непровеждането на шампионата. Именно заради това от ФИА и промотъра обмислят сезон 2020 да бъде завършен с изцяло европейски кръгове. Основно причината е поради това, че и трита отбора са базирани на старият континет и един такъв развои на сезона, ще намали драстично техните разходи по логистика и пътувания.

Основният слух, е че до края на тази година ще имаме още четири или пет кръга, като очакванията са сезон 2020 да приключи с общо седем или осем надпревари.

Погледанто така това означава, че рали „Финландия“ ще трябва да бъде преместено за септември или октомври, следвано от рали „Турция“, Германия и Уелс. Рали „Сардиния“ за сега остава във въздуха докато му се намери място в обновеният календар.

Най-големите губещи ще бъдат новите попълнения за тази година, като рали „Нова Зеландия“ и рали „Япония“. Най-вече заради голямата си отдалеченост от щабовете на отборите, както и неяснотата за това дали ще може да се пътува въобще до тези страни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]