Няколко български екипажа с международни участия през този уикенд

текст: БФАС

Въпреки, че към момента официално родния автомобилен спорт няма спортна власт която да го управлява, българските екипажи продължават да взимат участия в надпревари, но за съжаление извън пределите на нашата страна.

През предстоящия уикенд два екипажа ще участват в рали „Арджеш“ (времена на живо) в Румъния, докато трети ще се доказва по етапите на рали „Чешки Крумлов“ (времена на живо) в Чехия.

Мартин Сурилов и Здравко Здравков ще вземат първото си участие зад волана на своя Citroen C3 Rally2 в третия кръг от националния рали шампионат на Румъния. По подобие на победителите от втория кръг Игнат Исаев и Йордано Йорданов ще трябва да защитават родните цветове в топ категорията RC2. За разлика от Исаев/Йорданов обаче шуменското дуо има нула състезателни километри с техния автомобил.

Втория роден екипаж който ще вземе участие в рали „Арджеш“ е този на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов. Европейските ни рали шампиони продължават със своята кампания за натрупване на опит с техния Opel Corsa Rally4 автомобил.

Третия екипаж който ще се състезава през този уикенд, извън пределите на България, е този на Даниел Попов и Ангел Башкехайов. Двамата участват в доста по-конкурентното рали „Чешки Крумлов“ където ще се срещнат с жестока местна конкуренция.

Дани сподели в социалните мрежи, че целта на това участие е да натрупат опит на специфичните местни трасета. В тяхната категория са заявени 12 екипажа, като сред тях е и този на Яромир Тарабус/Даниел Трункат, които също ще са зад волана на Peugeot 208 Rally4.

В самото рали ще вземат участие пилоти като Ян Копецки, Филип Мареш и Вацлав Пех.

Часови график рали Аржеш

Часови график рали Чешки Крумлов

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]