Ньовил увеличи преднината си пред Латвала

8963_neuville-crowd-2016_777_896x504

Високите температури, изключително тежките условия на трасетата и сравнително силните вчерашни валежи, превърнаха рали „Сардиния“ в едно доста сериозно изпитание.Деня започна повече от обещаващо за Яри-Мати Латвала/Мика Антила. Финландското дуо намали пасива си на три секунди в началото на деня, възползвайки се от проблемите с управлението на Ньовил/Жилсул. Следобед обаче, екипажът на Hyundai даде най-добри времена в два от трите следобедни етапа и завърши деня с актив от 16.1 секунди актив.

„Колата бе невероятна в хлъзгавите вчерашни условия“, заяви Ньовил. „ Денят бе изключително добър за нас. Ние се наслаждаваме на битката ни с Яри-Мати. Днес ни очаква също един тежък ден, но ние сме подготвени и ще продължим да се борим.“

Rally Italia Sardegna 2016

В събота Латвала и Антила  стартираха с доста по-уверено темпо, след като техните механици смениха скоростната кутия на Polo R и проблемите с управлението бяха отстранени. Въпреки това техните преки конкуренти за победата на рали „Сардиния“ показаха доста по-добро темпо.

„Мога да се справя по-добре от това. Направих доста добро каране, но ако Тиери е по-бърз той има моето уважение. Реших да подходя по-внимателно в следобедните минавания, защото понякога трябва да караш на сигурно“, разясни Латвала в края на деня.

P-20160612-00036_NewsНастоящите световни шампиони Себастиан Ожие/Жулиен Инграси са на трета позиция с пасив от почти минута зад борбата за първото място, като през целия ден бяха в ролята на чистачи. Тяхната позиция обаче бе повече от застрашена по време на вчерашните сутрешни минавания, от страна на  Микелсен/Яегер и Остберг/Флоене. За съжаление обаче и двата норвежки екипажа отпаднаха от състезанието поради удар в камък. Микелсен счупи своето окачване, а Остберг паркира своята Fiesta в края на последния етап за деня след като повреди своето задвижване.

Дани Сордо/Марк Мартин са на четвърта позиция, като оцеляха за пореден  път от проблемите си с педала на газта. Испанския екипаж води пред От Танак/Райго Молдер с актив от над две минути. Естонския екипаж имаше проблеми с  високата температура през целия ден, но успя да покаже своето темпо във втория етап за деня записвайки етапна победа.

P-20160612-00048_News

Челната десетка се затваря от Хенинг Солберг, Ерик Камили, лидерът в WRC2 Тиму Сунинен, Ян Копецки и Никлас Фуч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]