Ньовил счупи каръка с победа в Корсика

Тиери Ньовил счупи каръка и записа своята първа победа през сезон 2017. Пилотът на Хюндай завърши рали „Корсика“ с преднина от 54.7 секунди пред Себастиен Ожие.

Така Ньовил се превръща в четвъртият различен победител от четири надпревари през сезон 2017. Белгиецът се възползва от отпадането на Крис Мийк и успя да се пребори със Себастиен Ожие, който в неделя изпитваше проблеми с електрониката на своят автомобил.

„Чувството е невероятно – обясни Ньовил. – Много искам да благодаря на отбора, които винаги са вярвали в мен и продължиха да натискат след проблемите в Монте Карло и Швеция. Имах проблеми с темпото в първият ден от ралито и не бях много сигурен дали ще имам възможността да се боря за челото, но ние се върнахме и обърнахме нещата в наша полза.“

Завършилият на втора позиция Себастиен Ожие увеличи преднината си в шампионата с 13 точки след като в последният етап за деня победи Дани Сордо, който се бе възползвал от проблемите на французина и бе на път да завърши на втора позиция. В края на ралито двамата завършиха състезанието с разлика от 1.7 секунди в полза на Ожие, който победи испанецът.

„Бе едно трудно рали, но подиума е по-добре от нищо – разясни Ожие. – Нямахме мощност, ни то ръчна спирачка в последният етап, имахме много проблеми.“

Дани Сордо, който завърши надпреварата на третия позиция, бе преследван от Яри-Мати Латвала, но финландецът не успя да достигне пилотът на Хюндай. Латвала завърши рали „Корсика“ на четвърта позиция с пасив о т 13.6 секунди спрямо Сордо.

Битката за четвъртата позиция между Латвала и Брийн също не бе за изпускане. Пилотът на Ситроен завърши ралито на пето място с изоставане от само 0.1 секунди зад Латвала, показвайки сериозна заявка за бъдещи проблеми в челото за в бъдеще.

Хейдън Падън завърши рали „Корсика“ на шеста позиция, следван от победителя в WRC2 Андреас Микелсен, Тиму Сунинен, Стефан Саразен и Йохан Росел.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]