Ньовил спечели в едно драматично рали Полша

Белгиецът записа своята трета победа през този сезон в тазгодишното 74-то издание на рали „Полша“. Заедно със своят навигатор Николас Жилсул ,Ньовил завърши ралито с аванс от над минута и половина пред своите съотборници Хейдън Падън/Джон Кенард.

Вчерашния ден започна изключително обещаващо, след като Ньовил и неговият преследвач От Танак започнаха деня с разлика от едва  1.8 секунди. За съжаление обаче тази разлика се изпари, след като за поредна година От Танак се разминава на косъм с победата. Надпреварата приключи преждевременно за младият естонец, който се удари в дърво приключвайки надеждите на пилотът на М-Спорт.

„От кара едно невероятно рали – коментира Ньовил на финала. – „ Такава битка никога не сме имали. Не бях готов да се откажа и бях напълно подготвен за победата. Искам да изкажа съжалението си към него. За пореден път той бе невероятно труден противник.“

За съжаление Танак не успя да запише втора последователна победа, като огорчението му от миналогодишното издание на рали „Полша“ продължава да го преследва и през тази година.

„Това беше единственото кално място в гората – обяснява Танак. – Може би не очаквах да е толкова зле положението точно там. Ударих задницата в страни от пътя което ме изпрати директно в едно дърво. Дали карах прекалено бързо? Трябва да натискаш здраво ако искаш да спечелиш.“

На четвърта позиция завърши Себастиен Ожие, който също направи грешка във вчерашния ден. За щастие се размина от инцидент успявайки да стигне до финала. Зад него на 26.6 секунди е Дани Сордо, който за пореден път спука гума. Стефан Лефевр и Тимо Сунинен затварят челната шестица.

Мадс Остберг, Елфин Еванс, Андреас Микелсен и Юхо Ханинен са тези които затвориха челната дестка. Яри-Мати Латвала, който спечели вчерашния пауър етап завърши състезанието на двадесета позиция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]