Ньовил продължава да води пред Ожие след втория ден на рали „Монте Карло“

P-20170120-02974_News

Виж видео резюмето от деня на Red Bull TV.

Тиери Ньовил и Николас Жилсул поведоха след вчерашния изпълнен с екшън пълен състезателен ден на рали „Монте Карло“.

Белгиецът, който поведе класирането още в четвъртък, успя да увеличи преднината си на 45.1 секунди пред своя най-голям преследвач Себастиен Ожие. Ньовил показа невероятно темпо през целия ден, постигайки три етапни победи от шест специални етапа, като дори успя да увеличи преднината си пред Ожие на над минута преди обедния сервиз.

Въпреки това, деня не мина никак гладко за Тиери Ньовил, който на два пъти изгаси своя двигател изгубвайки значително време.

„Изгубихме турбото. Спрях на един обратен завой и не натиснах копчето за рестартиране на системите. Карах около 500 метра без турбо, преди да се усетя да рестартирам системата“, коментира случилото се при второ завъртане пилотът на Хюндай.

Ожие и Жилсул стартираха деня с грешка (виж видео) в SS3 Agnieres en Devoluy- Le Motty (24.63 км) забивайки се в в пряспа на един десен обратен завой изгубивайки над 40 секунди спрямо лидерския екипаж на Хюндай. Следобед французина промени настройките на своята Fiesta WRC и успя да стопи над 30 секунди от изоставането си спечеливайки две етапни победи в последните два етапа за деня.

FIA World Rally Championship / Ogier in SS3

Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (M-Sport) in SS3 this morning…
#WRC #RAMC2017

Публикувахте от WRC в 20 януари 2017 г.

„Деня бе тежък и с много трудни условия, които направиха всичко още по-предизвикателно за нас, като стартиращи първи по трасето- коментира представянето си Себастиен Ожие. – Сутринта имахме момент и не очаквахме да започнем деня така.

„Не бях доволен от настройките при първите минавания, но за следобедните направихме промени. Все още ни предстой доста работа, но се чувствам уверен напълно.“

На трета позиция във временното класиране с пасив от 0.3 секунди зад Ожие е От Танак. Латвиецът показа невероятно темпо, записвайки етапна победа и дишайки зад вратът на Ньовил през цялото време. За съжаление през следобедните минавания Танак и неговия навигатор Ярвеоя не успяха да отговорят на темпото на Ожие и Инграсия и изпаднаха на трета позиция.

Един от основните преследвачи на Ньовил бе и Крис Мийк. За съжаление обаче, топ пилота на Ситроен се удари и счупи предно ляво окачване на своя C3 WRC (виж видео).

FIA World Rally Championship / CRASH Kris Meeke

Kris Meeke / Paul Nagle´s OFF in SS04 this morning
Watch the full Highlights tonight on wrcplus.com

#WRC Rallye Monte-Carlo 19-22 January

Публикувахте от WRC в 20 януари 2017 г.

„Условията бяха тежки, както често се случва на Монте Карло. Някой завои бяха покрити с доста здрав леден слой и бе трудно да прецениш нивото на сцепление- коментира Мийк. – Ударих се на ляв завой. Колата започна да се плъзга към външната част на завоя и дясната и част се удари в близката пряспа. В последствие се оказа че, сме счупили носача и нямаше как да продължим.“

Яри-Мати Латвала пое ролята на водещия пилот на Тойота, след като Юхо Ханинен се удари в дърво изгубвайки своята трета временна позиция в генералното класиране. Деня за Латвала също не бе никак лесен, след като  неговия Yaris WRC не пожела да запали още на излизане от сервиза. Все пак неговия екип успя да отстрани проблема частично, но за сметка на голяма част от ограниченото за сервизиране време пропускайки настройването на окачването на автомобила.

Така в крайна сметка, финландецът се намира на четвърта позиция с пасив от почти минута и половина зад От Танак.

Дани Сордо и Крейг Брийн се бориха в свой собствен дуел през целия ден. Сордо изгаси i20 WRC на два пъти, докато Брийн също имаше подобни проблеми. Пилотът на Ситроен показа доста силно темпо зад волана на вече стария DS3 WRC изоставайки със само 6.3 секунди зад Сордо.

Челната десетка се затваря от лидерът в WRC2 Андреас Микелсен, Елфин Еванс, Понтус Тидеман и Ян Копецки.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]